Välkomna till Kaleidoskop!

Idag har vi äran att inviga den här sidan med några väl valda ord. I första hand ämnar vi stilla eventuell nyfikenhet kring Kaleidoskop genom att förklara bakgrund, syfte och mål med såväl hemsidan som initiativet i allmänhet. Samma information återfinns under ”Om kaleidoskop”, tillsammans med mer information om upphovsmännen.

Kaleidoskop är ett varumärke under vilket grupp rollspelsutvecklare bosatta i Linköping har samlats. Syftet är att presentera oss själva och våra projekt, vare sig de är gemensamma eller inte. Kaleidoskop bildades i första hand för att underlätta publicering och marknadsföring. Gruppens medlemmar har under flera års tid träffats regelbundet för att spela och diskutera rollspel, och därför kändes det naturligt att vi också tillsammans skapade Kaleidoskop.

Namnet Kaleidoskop har vi valt av flera skäl. Till att börja med är tanken att vårt skapande kan betraktas som om man kikade i ett kalejdoskop. Våra projekt är brokiga, färgstarka och… ja, kalejdoskopiska. Dessutom ger namnet upphov till en snygg logga och ordet i sig är också tjusigt, speciellt med den gammalmodiga stavning vi valt att använda.

Kaleidoskop.se är en portal, vilket innebär att spelen ofta har egna hemsidor snarare än att de finns publicerade här. I menyn till vänster finns länkar både till projekt som är klara och som fortfarande är under utveckling. På framsidan presenteras nyheter som är relevanta antingen för något projekt eller för Kaleidoskop som helhet. Vi har också ett diskussionsforum på Rollspel.nu som ni kan nå genom att klicka här. Vill du av någon anledning kontakta oss, se kontaktsidan.

Avslutningsvis vill vi återigen säga varmt välkomna hit!

Olle Linge

Jag är en person som försöker få ut det mesta i livet, just nu genom att plugga kinesiska i Taiwan. Utöver det och att skriva rollspel, skriver jag gärna annat, varav mycket hamnar på min hemsida: http://www.snigel.nu. Övriga intressen inkluderar simhopp, träning i allmänhet, Rubiks kub, läsning och mycket annat.

7 Responses

 1. Martin skriver:

  Yay för oss! :)

 2. Snigel skriver:

  Yay indeed. Jag har fipplat upp texten om Magneter och mirakel nu också, men passande nog verkar Snigel.nu ha gått ner.

 3. Xhakhal skriver:

  Yay för Kaleidoskops asbra stavning!

 4. Dildandau skriver:

  nä dra mig baklänges på en liten kärra! party party.

 5. Jocke skriver:

  Grattis tror jag!

 6. Jonas Ferry skriver:

  Hej!

  Skulle man kunna få ett flöde av inläggen på Kaleidoskop? Jag hittar inget att prenumerera på.

  – Jonas

 7. Martin skriver:

  Jonas: Det ska jag definitivt fixa! :)

Kommentera