Rollspelsembryo: Intrigerande rebeller

För något år sedan fick jag en idé om ett rollspel jag ville skriva, men det har dröjt till nu innan något konkret blivit gjort. Idén dök upp när jag såg en grupp spela The Resistance på LinCon 2011 och sedan dess har den legat och jäst, men det har inte blivit något av den förrän de senaste veckorna, efter årets LinCon då jag fick chansen att spela The Resistance igen.

Jag har nu något som skulle kunna vara ett färdigt koncept, även om det inte är mer än just det, ett koncept. Det saknas konkreta regler och liknande. Jag har en setting också, men den är inte så viktig just nu, vi kan nöja oss med att säga att det är rebeller i teokrati som styr över spillror av mänskligheten som lever kvar i ruinerna efter domedagen.

Spelet kommer att handla om social relationer inom en rebellgrupp där alla vet att minst en av dem är förrädare. Det kommer dock inte att innehålla enbart rent sociala intriger, för varje rollperson har ett unikt mål som den vill uppnå under spelet för att vinna. Spelet kommer att innehålla dold information och tillfälligt (några minuter) tillåta privata samtal de andra inte hör. Det kommer att vara strikt uppdelat i två delar, en intrigerande del i basen som handlar om relationerna till de andra och en uppdrags del där de ska förbereda sig för det slutliga uppdraget för att störta fienden. Jag har hämtat inspiration från:

  • The Resistance
  • Battlestar Galactica
  • Bliss Stage
  • Bang!
  • Diplomacy

För att diskutera och utveckla dessa idéer har jag startat en tråd på Rollspel.nu, där det också finns betydligt mer detaljer än jag bemödat mig skriva här. Kika gärna in och kommentera!

Olle Linge

Jag är en person som försöker få ut det mesta i livet, just nu genom att plugga kinesiska i Taiwan. Utöver det och att skriva rollspel, skriver jag gärna annat, varav mycket hamnar på min hemsida: http://www.snigel.nu. Övriga intressen inkluderar simhopp, träning i allmänhet, Rubiks kub, läsning och mycket annat.

Kommentera