Från skogen, från slätten — En karta till Mutant: År 0

mutant-ostg-web

Taria satt lutad över kartan. Hon hade kommit över den av en slump på en zonfärd för… Hon vet inte hur länge sedan. Omsorgsfullt hade hon sparat den, vikt ihop den och stoppat den i ärmen på den tjocka rocken. Det var hennes hemlighet som snart skulle skänkas till arken. Hennes och krönikören Vastians förstås. Tillsammans hade de markerat de platser de besökt själva eller kände till på andra sätt. Slätten där det aldrig slutade blåsa. Skogen där hiskeliga vidunder strövade fritt, som tagna från en annan värld. Rötsjöar och bråddjup, märkliga byggnader och hålor utan ände. Deras kunskap om områdena mellan slätten och skogen var så vitt de visste oöverträffad, något de snart skulle skörda frukterna av. Aldrig tidigare hade arken varit i besittning av en sådan källa till visdom. Belöningen, gissade de, skulle vara hundratals patroner. Något annat vore skandal.

Det här är en karta över Östergötland till Fria Ligans Mutant: År 0, ett spel som vi på Kaleidoskop spelat och uppskattat.

Ladda ner PDFen här: mutant-ostg-pdf.pdf

Kommentera