Om Kaleidoskop

Kaleidoskop är ett varumärke under vilket en grupp rollspelsutvecklare bosatta i Linköping har samlats. Syftet är att presentera oss själva och våra projekt, vare sig de är gemensamma eller inte. Kaleidoskop bildades i första hand för att underlätta publicering och marknadsföring. Gruppens medlemmar har under flera års tid träffats regelbundet för att spela och diskutera rollspel, och därför kändes det naturligt att vi också tillsammans skapade Kaleidoskop.

Namnet Kaleidoskop har vi valt av flera skäl. Till att börja med är tanken att vårt skapande kan betraktas som om man kikade i ett kalejdoskop. Våra projekt är brokiga, färgstarka och… ja, kalejdoskopiska. Dessutom ger namnet upphov till en snygg logga och ordet i sig är också tjusigt, speciellt med den gammalmodiga stavning vi valt att använda.

Kaleidoskop.se är en portal, vilket innebär att spelen ofta har egna hemsidor snarare än att de finns publicerade här. I menyn till höger finns länkar både till projekt som är klara och som fortfarande är under utveckling. På framsidan presenteras nyheter som är relevanta antingen för något projekt eller för Kaleidoskop som helhet. Vi har också ett diskussionsforum på Rollspel.nu som ni kan nå genom att klicka här. Vill du av någon anledning kontakta oss, se kontaktsidan.

Slutligen har det blivit dags att granska personerna som ligger bakom Kaleidoskop. Får vi lov att presentera:

Martin Ackerfors är Kaleidoskop.se:s webbmaster och försöker även att vara med på ett hörn eller två på de andra projekten.

Projekt: Nostalgia, Haragada (layout)
Hemsida: Ackerfors
E-post: martin at kaleidoskop punkt se

Svante Landgraf tycker illa om det mesta, framför allt människor, djur och dåliga regelsystem. Han föredrar nischade, berättelsefokuserade rollspel och är svag för robotar, apor, zeppelinare och mer eller mindre ondskefulla konspirationer från andra verkligheter. Svante har alldeles för många rollspelsprojekt på gång, men åtminstone Terone är snart klart.

E-post: svante at kaleidoskop punkt se

Olle ”Snigel” Linge tycker om det mesta, framför allt människor och djur, men också han ogillar dåliga regelsystem. När han skriver, spelar och läser, kretsar allting kring idéer och koncept; genomförandet är sekundärt. Han är allergisk mot författare som använder för många ord, speciellt om fokus ligger på detaljer och regler. Olle har alltid fler projekt i luften än vad som är nyttigt, men för tillfället är det kinesiska studier i Taiwan som är på tapeten snarare än rollspel. Nära till hands finns dock alltid skrivandet av en roman och rollspelet Magneter och mirakel.

Hemsida: Snigel.nu
E-post: snigel at kaleidoskop punkt se

Tobias Radesäter behöver ibland få utlopp för sin kreativitet och skriver då ett rollspel, samt ritar några bilder till det. Det som skiljer honom från alla andra rollspelare är att spelen ibland blir färdiga. Tobias gillar olika saker beroende på vilket humör han är på. Framför allt gillar han att hitta de infallsvinklar som ingen har testat tidigare och att försöka göra något intressant av dem. Tobias gillar rollspel skrivna av tänkande människor, i den mån det finns några.

E-post: tobias at kaleidoskop punkt se

Andreas Williamsson skulle vilja rida naken mot skymningen på en tapir och är Kaleidoskops egen fjäderfäexpert. När han inte läser, ljuger eller undviker att städa så försöker han förtvivlat att komma på ett alldeles eget rollspel. I väntan på att detta ska inträffa så lånar han sin penna till andras alster istället. Andreas gillar rollspel som tar ut svängarna, involverar spelarna och innehåller mycket magi och fantasifulla skapelser.

E-post: andreas at kaleidoskop punkt se