Våra spel

Här finner du Kaleidoskops spel och var man kan köpa eller skaffa dem.

Haragada: Välkommen till Haragada – syndernas stad, tjuvarnas stad, utkastad i den oändliga öknen där karavanlederna möts. På stadens bakgator och basarer kan allt köpas för pengar; i dess mitt vilar den evigt blodtörstande gladiatorarenan. Styrd av en vandöd och oberäknelig häxmästare är staden ständigt hotad av makthungriga slavhandlare, intrigerande stjärnskådare, kringstrykande mördare och invaderande nomadstammar; staden sjuder av upprorsstämning och förräderi. Den här boken är ett komplett rollspel: den innehåller en beskrivning av staden med omgivningar, tillsammans med ett regelsystem för att skapa mörka och stämningsfulla berättelser, fulla av skarpa klingor, dunkla gränder och mäktig trolldom.

Format: 118 sidor, pocket, limbunden, svartvit
Paperback book: €14

Magneter och mirakel: Världen håller på att förändras. Vättarna under bergen förser människorna med teknologi de blir allt mer beroende av, men människorna finner också egna sätt att bruka jordens magneter och himlens mirakel. Båda är verktyg i deras kamp för att kontrollera varandra och naturen omkring dem. Alla sådana försök har dock sitt pris, för varken människa eller natur låter sig betvingas utan att de förr eller senare slår tillbaka.

Magneter och mirakel är ett komplett rollspel med smidiga regler som låter er skapa huvudroller på bara några minuter. För att det ska vara lätt att komma igång finns också fyra äventyr i flera genrer för olika spelgrupper. Spelet kan köpas i i vår butik här på hemsidan. På den här sidan finns mer information om spelet, både för dig som är nyfiken och för dig som redan har köpt spelet.

Format: 308 sidor, limbunden, svartvit
Köpes via vår butik.

Nostalgi: I Nostalgi får du som pensionerad äventyrare återberätta forna tiders äventyr, men sanningen är kanske inte tillräcklig för att imponera på lyssnarna… Det är då man skryter så mycket man kan. Nostalgi är ett litet berättarspel där förmåga att fängsla är viktigare än sanningen. Vem minns den bästa sagan? Allt du behöver för att spela är sex-sidiga tärningar, några kamrater och lite fantasi.

Format: 54 sidor, 6″ x 9″, limbunden, svartvit
Paperback book: €12; PDF: €7.50

 

Sju små spel: Den här boken innehåller sju korta rollspel av varierad art. Bland spelen finner man så olika teman som amerikansk domstol, avel av fantastiska stridsbestar, multipla personligheter och grekiska hjältesagor. De flesta av spelen är avsedda att spelas under en kväll och med minimala förberedelser. Det är spel som man ska kunna plocka fram när man har ett par timmar över och vill uppleva främmande världar och äventyr.

Format: 54 sidor, 6.63″ x 10.25″, limbunden, svartvit
Paperback book: €10

 

Supergänget: Supergänget är ett superhjälterollspel som presenteras helt i serieform. Spelarna får möjlighet att spela sig själva, fast som superhjältar. De kan utrusta sig med nästan vilka krafter de önskar och ge sig ut på äventyr för att stoppa ärkeskurkarna och deras hantlangare från att ta över jorden. Reglerna är enkla och uppmuntrar till kreativt användande av superkrafterna.

Format: 28 sidor, 6.63″ x 10.25″, häftad, fyrfärg
Paperback book: €9

 

Terone: Terone är ett rollspel om ruiner och drömmar, om vemod och dekadens, om en värld så gammal att solen snart somnar för gott. Älvor och halvmekaniska odjur ströver över ruinfälten och högt ovan solrosfälten seglar zeppelinarna lojt i skymningen. Det är sent i tiden, men än finns det hopp kvar, än finns det äventyr att uppleva och sagor att förtälja!

Format: : 132 sidor, 8.26″ x 11.69″, limbunden, svartvit
Paperback book: €17

 

The Supercrew: The Supercrew is a role-playing game in the form of a comic book. In this game the players get the chance to play themselves, but with super powers. The rules are simple and created to give the players the possibility to give their heroes any powers they want and use them in interesting ways.

Format: 28 sidor, 6.63″ x 10.25″, häftad, fyrfärg
Paperback book: €9; PDF: €5