Haragada snart färdigt!

2008 ser ut att bli ett produktivt år för oss här på Kaleidoskop. Förutom Nostalgi så kan vi även stolt presentera det berättarfokuserade sword & sorcery-spelet Haragada som snart är klart. Ursprunget till spelet kan ni läsa om här, där vi berättar om den kampanj som sådde fröet till hela projektet. Reglerna är Svantes egna och världen var ursprunligen inspirerad av Dictionary of Mu, men växte efter hand till något alldeles eget. Skrivandet påbörjades under hösten 2007 och större delen av världsbeskrivningen är nu färdig. Men jag låter spelets berättare Hadi säga några sista ord om den intrigfyllda ökenstaden Haragada:

”Jag förstår precis hur du känner dig min vän, ensam ute i den fruktansvärda hettan. Huvudet värker, huden stramar, det svartnar för ögonen. Den där kamelen som du köpte så dyrt slet sig redan första dagen och försvann med allt vatten och all packning. Du försökte ta ut en riktning men det slutar med att du vandrade planlöst för att sjunka ihop av trötthet när nattens obarmhärtiga kyla anlände. Sanden letar sig in överallt, i öron, näsa, mun, skägg och hår. Till och med på de orena ställena. Öknens andar började viska till dig, lova dig makt och räddning om du följde deras råd. Bara lite blod, bara ett litet offer. Varje gång du trodde dig vara räddad så visade det sig att du bara hade lurats av ännu en hägring. När du snubblade in i Haragada så trodde du att det var för bra för att vara sant. Du dansade av lycka på dina trötta ben. Äntligen var du räddad.

Men lyssna noga nu min vän, du har kommit ur askan i elden. Om du trodde att du hade det besvärligt i öknen så är det ingenting mot det öde som väntar en gröngöling på denna plats. Haragada är ingen tålmodig älskarinna, hon begär hela tiden mer tills du bara är ett tomt skal. Ändå är hon ständigt uppvaktad av hoppfulla älskare som kastar avundsjuka blickar på alla konkurrenter. Ett förfluget ord, en mörk blick och du får halsen avskuren av någon av dem. Här överlever man inte utan en stark svärdsarm och ett skarpt sinne. Men om du lyssnar på gamle Hadis råd så blir din vistelse här mycket enklare och du kan undvika de värsta farorna. Om du nu är en sådan figur som vill undvika konspirationer, onaturliga kulter och köttätande sandstormar förstås…”

Vi ses i Haragada!

Kommentera