Rävsvans köper Kaleidoskop

Kommanditbolaget Rävsvans Förlag och Linköpingsmaffian tillkännagav idag att Rävsvans Förlag har köpt varumärket Kaleidoskop och de intellektuella rättigheter som hör till för en hemlig köpesumma. Rävsvans Förlags ägare, Krister Sundelin, försäkrar att ingenting egentligen kommer att ändras hos vare sig Kaleidoskop eller Rävsvans. I praktiken får Rävsvans en mer eller mindre självständig studio i Linköping. ”Vi breddar vår produktlinje, samtidigt som vi kan utveckla våra egna produkter med erfarenheterna från Linköping.”

”Det är en spännande tid för oss” säger Martin Ackerfors, talesman för Kaleidoskop. ”Det här ger oss möjlighet att utveckla oss och satsa på nya produkter, samtidigt som vi får tillgång till Rävsvans Förlags försäljnings- och produktionsorganisation.”

Sammangåendet kommer att kunna beskådas på LinCon, då Rävsvans och Kaleidoskop kommer att sitta vid samma bord och svara på frågor. Förhoppningsvis kommer det finnas utrymme för en panelutfrågning om sammangåendet också.

Om KB Rävsvans Förlag
Kommanditbolaget Rävsvans Förlag är ett litet företag i Skövde som producerar rollspel, både som print-on-demand och som elektroniska dokument för gratis nerladdning från nätet. Debuten utgjordes av spelet Trollvinter, följt av det oseriösa superhjältespelet Too hard to duck! Västmark var det första rollspelet som släpptes i elektroniskt format, och spelets tredje utgåva är det tredje spelet som släppts i tryckt form.

Rävsvans Förlags filosofi är att utnyttja fördelarna med print-on-demand-teknik och elektroniska dokument för att skapa och sprida rollspel som inte skulle bära sig med konventionellt offset-tryck på den svenska rollspelsmarknaden, huvudsakligen små spel med annorlunda miljö för specifika målgrupper, och att göra detta utan att tumma på kvalitet.

Om Kaleidoskop
Kaleidoskop är varumärket för den rollspelsskaparstudio i Linköping som bland annat har släppt Terone och det hyllade Supergänget. I den närmaste framtiden kommer ökenfantasyrollspelet Haragada och samberättarrollspelet Nostalgi att färdigställas och publiceras.

Kaleidoskop står i bräschen med nyskapande rollspel via elektronisk distribution eller print on demand. Gruppen slog upp portarna under 2007 och utgörs av Martin Ackerfors, Svante Landgraf, Olle Linge, Tobias Radesäter och Andreas Williamsson.

Olle Linge

Jag är en person som försöker få ut det mesta i livet, just nu genom att plugga kinesiska i Taiwan. Utöver det och att skriva rollspel, skriver jag gärna annat, varav mycket hamnar på min hemsida: http://www.snigel.nu. Övriga intressen inkluderar simhopp, träning i allmänhet, Rubiks kub, läsning och mycket annat.

Kommentera