Ett Georges Perec-orakel till In a Wicked Age

Det är roligt att man kan få helt uppenbar inspiration från så oväntade ställen som, för att ta ett exempel inte helt taget ur luften, den franske postmodernistiske författaren Georges Perecs Livet en bruksanvisning. Underbar bok (vilken jag recenserat på min blogg), helt enkelt. Vid ett tillfälle listas alla historier som tas upp i romanen och direkt fick jag vibbar från Vincent Bakers In a Wicked Age (länk) där man slumpar fram vad som ska ingå i ens berättelse utifrån något som kallas orakel. Således satte jag ihop följande orakel som inte bara är inspirerad av Livet en bruksanvisning utan dessutom rakt av citerad därifrån.

Ladda ned oraklet i PDF-format här: iawa_-_livet_en_bruksanvisning.pdf

Martin Ackerfors

Martin Ackerfors är Kaleidoskop.se:s webbmaster och försöker även att vara med på ett hörn eller två på de andra projekten. Projekt: Nostalgia, Haragada (layout)

3 Responses

  1. wilper skriver:

    126 s/bevusa/bevisa/

  2. Olle Linge skriver:

    Bravo! Jag har inte kollat allt, men det jag kollade verkar väldigt intressant. Är speltest på tapeten, kanske?

Kommentera