Magneter och mirakel färdigskrivet

Det började en varm sommardag i Linköping 2004 och slutade i Taiwan sex år och 900 000 tecken senare. Det började som ett litet tankeexperiment och har nu resulterat i det överlägset störta projekt jag skrivit klart, Magneter och mirakel. I samband med att texten är färdig har jag också tagit mig tid att skapa en sida för spelet här på Kaleidoskop.se, där det går att läsa mer om spelet (sidan går att nå antingen genom att klicka här eller genom att första välja ”Våra spel” i menyn ovan och därefter klicka på ”Magneter och mirakel”; det går också bra att gå använda adressen http://www.kaleidoskop.se/magneter-och-mirakel).

I korthet är det ett berättelsefokuserat spel som betonar spelardeltagande och kreativitet. Miljön är en värld där ett relativt primitivt samhälle kommit i kontakt med de avståndstagande med teknologiskt mycket avancerade vättarna. I denna kaotiska miljö strävar människorna inte bara efter att förstå sig själva och sin roll i världen, men också efter makt och rikedomar. Spelets namn kommer ifrån de exceptionella magneter som förekommer naturligt i världen och som vättarna baserat sin teknologi på, samt ifrån de övernaturliga krafter som genomsyrar världen.

Att texten är färdigskriven betyder förstås inte att spelet är redo att publiceras, utan illustrationer, layout och korrektur behövs. Jag kommer kontinuerligt att skriva om hur arbetet fortlöper här på Kaleidoskop.se, men det kan komma att dröja ett tag innan jag har något konkret att komma med. Hursomhelst, det här ett steg mot ett nytt spel från Kaleidoskop, ett stort steg för Magneter och mirakel och ett jättestort steg för mig personligen. Jag hoppas jag kommer att få nöjet att delge er fler positiva nyheter inom en inte alltför avlägsen framtid!

Olle Linge

Jag är en person som försöker få ut det mesta i livet, just nu genom att plugga kinesiska i Taiwan. Utöver det och att skriva rollspel, skriver jag gärna annat, varav mycket hamnar på min hemsida: http://www.snigel.nu. Övriga intressen inkluderar simhopp, träning i allmänhet, Rubiks kub, läsning och mycket annat.

1 Response

  1. Martin Ackerfors skriver:

    Det måste kännas hur skönt som helst när en sådan mastodontprocess når en ny fas. :)

Kommentera