Illustrationer till Magneter och mirakel

Arbetet med att färdigställa Magneter och mirakel går raskt vidare, nu på sistone har illustrationer varit det som varit mest i fokus för min egen del. Idag tänker jag presentera de två illustratörer som har åtagit sig att göra Magneter och mirakel mer levande genom att tillföra ytterligare en dimension till en redan kalejdoskopisk värld!

Först ut är Max Elmberg Sjöholm som är ansvarig för att göra relativt få men i gengäld stora bilder, inklusive omslaget. Bilderna är tänkta att visa på det viktigaste i olika regioner av världen. I nuläget är allting utom omslagsbilden så gott som klart. Istället för att prata på ska jag visa ett exempel på hur Magneter och mirakel ser ut om Max håller i pennan. Vill du veta mer om Max kan du besöka hans hemsida genom att klicka här.


Här ser vi en vävare i spetsen för sin klan på färd över höglandet. Det är vävarnas starka band till naturens andar som gör dem till självklara ledare för folken i norr, även om ingen ännu lyckats ena klanerna för att kämpa emot främmande makter.

Sedan vill jag presentera Jennie Gyllblad, som har ett minst lika viktigt ansvar eftersom hon kommer att levandegöra många koncept som annars skulle varit mycket tråkigare. Max ritade bilder som på olika sätt sammanfattade världen, men Jennie ritar istället sådant som gör sig bra på bild och som behöver framhävas i spelet. Alla bilder jag sett hittills gör detta på ett tillfredsställande sätt, men det här är nog min favorit. Vill stifta närmare bekantskap med Jennie kan du följa den här länken till hennes hemsida.


Östanland är ett delat rike i alla fall vad gäller åsikter om mästarna som styr landet. Vissa är mycket nöjda med den höga levnadsstandarden och vättarnas teknologi (här ett tåg), men andra tycker inte att det är värt att ge upp friheten som staten har monopol på.

Avslutningsvis vill jag säga att det är fantastiskt roligt att se ens skapelse visualiserad. Det är inte bara fråga om att rita någonting jag själv har hittat på, det är något slags symbios mellan mig som originalförfattare och tecknarna. De ritar saker jag aldrig tänkt på, på samma sätt som jag misstänker att jag skriver saker de inte kommit på själva. Synergin i det samarbetet känns mycket bra och jag känner att jag är nöjd så här långt!

Olle Linge

Jag är en person som försöker få ut det mesta i livet, just nu genom att plugga kinesiska i Taiwan. Utöver det och att skriva rollspel, skriver jag gärna annat, varav mycket hamnar på min hemsida: http://www.snigel.nu. Övriga intressen inkluderar simhopp, träning i allmänhet, Rubiks kub, läsning och mycket annat.

Kommentera